Området er ejet af staten, og færdsel er tilladt overalt i skoven. Du er også velkommen til at opholde dig på de åbne arealer ud mod kysten, som er ejet af Nordfyns Kommune.
Om Fuglsangskoven
Fuglsangsskov er en ung skov, plantet i 1970. Det er en meget varieret skov hvad angår træer: Der findes mange tjørn, eg, bøg og andre hjemmehørende arter, dog med lidt nåletræer blandet ind i mellem. Her findes også forskellige bærbuske, som du gerne må plukke af til eget forbrug.
Træerne står spredt, med dybe kroner, og der kommer sollys ned til skovbunden. Det gør skovbunden grøn mange steder, med forskellige græsser og urter. Den grønne urtebund er et vigtigt spisekammer for vildtet.
I Fuglsangsskov kan du være heldig at møde rådyr og dådyr, fasaner og harer.
Under træernes kroner findes også mange mindre træer, der står på spring til at overtage, når de store træer vælter eller dør. Her kan man finde træer i forskellige stadier i deres livscyklus. For egetræer starter det med et agern der spirer, og som stille og roligt vokser sig til et stort træ. På et tidspunkt, når egetræet er blevet rigtig gammelt, begynder det ligeså stille at dø.
Store, gamle og døde træer er vigtige levesteder for mange andre livsformer, f.eks. svampe, insekter, mosser, fugle og mange flere. Fuglsangsskov er et godt sted at gå på opdagelse uden for stisystemet og lede efter døde træer, som står eller ligger spredt i skoven.
Du kan være heldig at høre den Store Flagspætte, når den i sin søgen efter mad trommer løs på træstammerne.
Her er også et mindre vandhul. Der kan du være heldig at se guldsmede.
Guldsmeden er et rovdyr, der spiser andre insekter. Den starter sit liv som en nymfe, som spiser sig stor. Hver gang den vokser, laver den en hudskifte, lidt ligesom når vores jakke er blevet for lille. Efter det sidste skifte bryder den voksne guldsmed ud af nymfehuden.